Змінне обладнання

Під час роботи екскаватор пересувається вздовж траншеї її осі або з невеликим зміщенням від осі в бік відвалу грунту.

Розташування екскаватора диктується розмірами траншеї (ширина та глибина розробки), технічними даними екскаватора (довжина стріли, глибина копання, висота вивантаження тощо) та наявністю достатнього простору для розміщення відвалу ґрунту. Екскаватори, обладнані драглайном (ковшем, підвішеним до стріли на підйомному та тяговому тросах), застосовують для розробки широких траншей та котлованів.

При розробці траншеї екскаватор-драглайн переміщається вздовж осі на відстані, що залежить від розмірів траншеї, технічних даних екскаватора і простору, необхідного для розміщення відвалу грунту.

При розробці котлованів під круглі резервуари екскаватор рухається його периметром, відсипаючи у себе відвал грунту. У відвалі має бути залишено кілька розривів для можливості під’їзду до котловану, розміщення будівельних матеріалів, бетономішалок та іншого обладнання.

До початку робіт одноковшових екскаваторів необхідно розбити на місцевості траншеї або котловани, чітко позначивши їх осі та межі, осі та межі відвалів ґрунту, місця зупинки транспортних засобів для навантаження ґрунту, прагнучи при цьому до збереження більш менш постійного кута повороту стріли екскаватора та скорочення часу робочого циклу

Час робочого циклу витрачається на набір ґрунту в ківш, підйом ковша, його переміщення до місця розвантаження, вивантаження ґрунту з ковша, зворотне повернення ковша та встановлення його в робоче положення для набору ґрунту.

You may also like...