Палі круглого перерізу та палі-оболонки

Круглі палі випускаються з порожниною у стрижні. Позначаються опори “СК”. Заводи, що працюють за державним стандартом, виробляють опори з діаметром від 40 до 80 см. Круглі палі є самостійними опорними елементами та використовуються в тих же областях, що й квадратні залізобетонні опори. Оболонки – вироби із залізобетону із перетином до 1,6 метра.

Усередині також є порожнина для заповнення бетоном. Мета паль-оболонок – утримання маси бетону з металевим каркасом як опалубка, позначаються «СО». У посилених опорах додається “У” до маркування. Як і пустотілі опори, круглі та палі-оболонки мають відкритий або закритий нижній кінець. Для секційних модулів на торці встановлюються замкові елементи. Фракція щебеню з натурального каменю, що застосовується для заповнення бетону – 1-2 см.

Просторові каркаси опор заливаються шаром бетону, що покриває його з кожного боку на 2 см, щоб унеможливити попадання вологи. Для армування застосовується гарячокатані прути сталі класу А3 або Ат3. Спіральна частина виготовляється із дроту В1 або Вр1. Наконечники та замкові модулі опори збираються з листової сталі завтовшки 1 мм.

При виробництві круглих опор та оболонок дозволяється зварювати спіраль із поздовжніми прутами. Навивка виконується на верстатах. На перших 50 см спіраль фіксується кожному третьому перетині. Після 50 см – на кожному перетині.

You may also like...