Способи скорочення термінів будівництва без шкоди якості

Якщо уявити виробничі роботи у вигляді безперервного потоку, що протікає через кілька ділянок, існує три способи його прискорення.

По-перше, організувати не покрокову, а безперервну паралельну роботу всіх ділянок по всій споруді. При цьому опалубку та армування здійснювати одночасно, з використанням готових блоків. Їх своєчасне виготовлення відбувається у окремому цеху чи підприємстві, звідки вони доставляються на потрібну позицію кранами.

По-друге, правильно сформувати штат взаємозамінних спеціалістів широкого профілю. Це дозволить уникнути простоювання окремих зон через відсутність незамінного співробітника.

По-третє, мінімізувати ручну працю і наскільки можна використовувати більше спеціальної техніки. Від однорідності бетонної маси залежить як його якість, а й швидкість затвердіння. А від своєчасності подачі на ділянку – термін здавання всього об’єкта. Тому без бетононасосів, віброжолобів, мішалок, кранів та транспортерів не обійтися.

Що ж до використання спеціальних добавок, які прискорюють затвердіння розчину, до них слід підходити з обережністю, т.к. чим довше вона твердне, тим міцніше виходить готовий виріб.

You may also like...