Покрівельні матеріали – черепиця, профнастил, єврошифер

Покрівля – основний елемент конструкції будь-якої будівлі. Сьогодні існує безліч покрівельних покриттів, які надійно захищають внутрішні приміщення будівлі від негоди, а також є декоративним елементом екстер’єру будинку. Всі вони різняться за вагою, кольором, фактурою та вартістю. Крім того, кожне покриття для покрівлі має свої індивідуальні особливості монтажу та ремонту. Особливою популярністю в заміському будівництві зрубів користуються шифер (єврошифер), профнастил, черепиця яку можна купити на сайті https://budprogres.com.ua.

Найвигіднішим щодо економії коштів можна вважати шифер — азбестоцементні гофровані листи. Довгий час він мав величезну популярність у будівництві заміських будинків, але з розвитком будівельних технологій — застарів не тільки в плані технічних властивостей, а й морально. Їм можна покривати покрівлі дачних підсобних будівель, санвузлів, гаражів або навісів, але не котеджів і заміських будинків.

Для влаштування покрівлі зрубів більше підходить інший матеріал – єврошифер. Порівняно недавно став використовуватись у Росії. За формою єврошифер є м’яким гофрованим листом, що складається з синтетичних і органічних волокон. За своєю структурою він багато в чому схожий на шифер, але відрізняється від свого попередника технологічно вдосконаленими та оновленими експлуатаційними якостями. Серед відомих видів єврошиферу – ондулін (Франція), нулін (США), тафтекс (США), бітувел (Німеччина) та інші.

Інший, не менш популярний покрівельний матеріал – черепиця. Можна зустріти безліч її різновидів: керамічна черепиця, металочерепиця хмельницький ціна, гнучка черепиця. Натуральна керамічна черепиця, профільована листова металочерепиця і м’яка бітумна гнучка покрівля (черепиця) мають різне декоративне покриття, фактуру і мають тривалий термін експлуатації.

Покрівельний матеріал – профнастил – виготовляється із сталевого матеріалу, який профільується на спеціальному обладнанні. Матеріал може бути покритий шаром полімерного складу (поліестер, поліуретан, пластизол), який надає додатковий захист, а також різні відтінки – це пофарбований профнастил. Профнастил може бути оцинкований — профнастил оцинкований, його укладання значно заощаджує час на влаштуванні покрівлі.

You may also like...