Які бувають інвестиції

Інвестиції а саме інвестиції в Київ багатьма  розглядаються як найнадійніше вкладення коштів (гроші можуть знецінитися, а будинок залишиться). Залишитися, то він залишиться, але скільки він «висмокче» податків і витрат на утримання? До того ж, ринок нерухомості схильний до утворення величезних бульбашок, що загрожує різкими і не завжди передбачуваними коливаннями цін. Як джерело отримання постійного пасивного доходу, інвестиції в нерухомість можуть бути цікаві на довгостроковий період, тоді сума накопиченого доходу може покрити навіть негативну різницю в ціні при вимушеній продажу.

Головна відмінність прямих інвестицій (в бізнес компанії) від портфельних (придбання її акцій) полягає в наступному. Пряме інвестування передбачає участь в діяльності компанії і вплив на прийняття рішень, тоді як портфельні інвестиції далекі від бізнесу і спрямовані виключно на отримання пасивного доходу.
Дані види інвестицій зазвичай сильно відрізняються за сумами: прямі інвестиції мають сенс лише при володінні такою часткою капіталу компанії, яка дозволяє інвестору мати голос на зборах акціонерів, входити до складу ради директорів і т.д. Портфельні ж інвестиції можуть починатися з мінімального пакету акцій чи інших цінних паперів, який можливо придбати. Прямі інвестиції завжди значно більш дохідні в порівнянні з портфельними, оскільки припускають особисту відповідальність інвестора за діяльність компанії.

Тезавраційних інвестиції, наприклад, в антикваріат і мистецтво, мабуть, найбільш складні з точки зору оцінки їх перспектив. Це пов’язано головним чином з тим, що коштовності, інвестиційні монети і колекції відносяться до низьколіквідних інструментів.

Крім того, їх початкова ціна дуже велика і часто негайна їх реалізація за тією ж самою ціною неможлива. Значить, повинен пройти великий термін, щоб ці предмети знайшли попит при тій ціні, яка могла б виправдати тривалу «заморозку» коштів. Ось чому такий вид інвестування рідко використовується на практиці в чистому вигляді. Зазвичай він виступає в доповненні до колекціонування, передбачає професійне ставлення і вихід на такі ринки, де можна отримати як дисконт при покупці, так і платоспроможний попит при продажу. При інвестуванні в золото, срібло і платину найбільш ліквідні такі інструменти, як знеособлені металеві рахунки і акції ETF фондів.

You may also like...