З чого краще купувати квартиру

Більшість людей купують квартиру в новобудові http://intergal-bud.com.ua/ua/projects/lviv/residential/current-offers/175/project/  не для інвестицій, а для власного проживання, тому до вибору єдиного затишного гніздечка слід підходити особливо серйозно. Який матеріал будинку надійніше, на якому поверсі краще жити, брати житло з обробкою або без — на ці та інші питання  відповіли фахівці в сфері будівництва та нерухомості.
Цегла, панель або моноліт

Основні три технології, які сьогодні використовуються при будівництві будинків, — цегла, моноліт, панель. За даними директора з маркетингу, більше 70% ринку зараз захопив моноліт: він є найбільш якісним і зручним для різних планувань квартир, а також не має швів на стику. Будинки з моноліту, а частіше в поєднанні з цеглою, будують досить швидко, вони бережуть тепло і вуха мешканців, забезпечують рівномірну усадку землі під будівлею, що запобігає появі тріщин.

Близько 15% ринку нерухомості займають панельні будинки, панелі дозволяє швидко будувати, але мають нерівномірне з’єднання стиків і не відрізняються хорошою гнучкістю. «Раніше відомі недоліки панелей — низька тепло- і шумоізоляція, мала варіативність планувальних рішень, сірість фасадного оформлення, — вже давно пішли в минуле. Швидкість зведення будинків, цінова доступність, низький рівень технологічних ризиків роблять їх привабливими для забудовників і клієнтів ».

Нарешті, десята частка в сфері будівництва припадає на цеглу, лідера за якістю, довговічності та екологічності. Не випадково саме такі будинки найдорожчі, за ними по вартості слідують цегляно-монолітні, монолітні і панельні, які можуть бути рази в 1,5 дешевше перших.

— Цегляний будинок об’єктивно вважається більш теплим, ніж панельний, але для нашого регіону не характерні люті морози, які в повній мірі дозволять відчути цю перевагу. — Що стосується звукопровідності, то частіше на хорошу чутність скаржаться жителі панельок, але основні незручності виникають у період ремонтів, коли квартири стоять порожніми, а стіни свердлять постійно. Такі ж проблеми відчувають мешканці будинків з інших матеріалів.

На думку, різниці в матеріалі будинку практично немає, так як стіна будівлі являє собою «листковий пиріг» із залізобетону, цегли, піноблоків і утеплювача. Важливішим є якість матеріалів і виконання будівельно-монтажних робіт, які зможе оцінити фахівець, покупці ж можуть почитати відгуки інших клієнтів компанії і оцінити її репутацію. Якісні міжповерхові перекриття і міжквартирні перегородки допоможуть знизити чутність всередині будинку, а хороші вікна — зовні.

You may also like...